Sigurna kartična plaćanja

Online plaćanja za internet trgovine i aplikacije

Monrijeva online plaćanja omogućavaju vam brzu i jednostavnu naplatu debitnim i kreditnim karticama na svim internetskim prodajnim mjestima uz maksimalnu sigurnost.

Iskoristite kratkotrajnu akciju od 6 mjeseci GRATIS!

Izaberite brzo i sigurno online plaćanje, uz besplatne dodatne integracije i funkcionalnosti!
  • svim novim korisnicima darujemo besplatnih 6 mjeseci korištenja usluge online plaćanja!

 

  • pridružite se nizu zadovoljnih korisnika koje su uz Monri online plaćanja podigli poslovanje na višu razinu

 

  • unaprijedite korisničko iskustvo uz Monrijeve personalizirane forme – ubacite boje i glas svog branda
Javite nam se!

Imate pitanja? Javite nam se!

Uz Monrijeva rješenja za online plaćanje dobivate

1

Stabilnog, regionalnog partnera za razvoj vaše internetske prodaje

2

Maksimalnu sigurnost plaćanja (PCI DSS Level 1, PSD2 compliant, TriDes2)

3

Mogućnost plaćanja na rate online preko različitih banaka

4

Savjetovanje tokom implementacije i lokalnu podršku telefonski ili e-mailom

Dodatne funkcionalnosti:

Slanje linka za plaćanje

Brza i jednostavna naplata putem linka. Trgovac može izraditi platni nalog za prodaju robe ili usluga ugovorenih preko bilo kojeg kanala – e-maila, društvenih mreža ili telefona! Idealno za male trgovce koji nemaju razvijenu web trgovinu ili za cross-selling i up-selling proizvoda! Nudimo različite verzije ove usluge, u zavisnosti od vaših potreba.

Šifriranje i čuvanje podataka

Omogućite kupovinu na svojoj web trgovini ili mobilnoj aplikaciji samo jednim klikom! Tokenizacija omogućava čuvanje šifrovanih podataka o karticama bez mogućnosti pristupa originalnim podacima. Idealno za ponavljajuće troškove (pretplata) ili česte troškove (taksi usluge, naručivanje hrane i sl.)

Organizovanje promotivnih akcija

Trgovci imaju potpunu slobodu u kreiranju promotivnih pogodnosti za svoje kupce. Ovaj modul omogućava davanje popusta na kupovinu na osnovu različitih parametara, na primjer, popusta u rasponu cijene proizvoda, konačnog iznosa računa, popusta na određeno sredstvo plaćanja ili tokeniziranu karticu, kartičnu šemu, itd.

Jednostavna i sigurna naplata

  • Administratorski interfejs

Prijavite se sa bilo kojeg uređaja na online nadzornu tablu i provjerite status vaših provedenih narudžbina, upravljajte svojim transakcijama (storno, kompletiranje narudžbine ili vraćanje), generišite i preuzmite izvještaje o provedenim transakcijama koje možete učitati u ERP program.

  • Izvještavanje i statistika

Izvještaji se mogu samostalno generisati i preuzimati preko administratorske nadzorne ploče (mogućnost unosa u ERP interfejs)

  • Kontrola i prevencija rizika

PCI DSS je skup pravila koji se konstantno nadopunjava već dugi niz godina, a reguliše kako i pod kojim uslovima učesnici u procesu plaćanja karticama mogu upravljati osjetljivim kartičnim podacima.

Kontaktirajte nas

Podržane kartice

Vrste formulara za plaćanje

iFrame/pop-up prozor

Formular za plaćanje će iskočiti kao dodatni prozor dok korisnik koristi web trgovinu i zatvorit će se nakon uspješnog plaćanja.

Preusmjeravanje na Monri

Kupac se prebacuje na sigurnu Monrijevu stranicu za plaćanje, a nakon toga se vraća na web stranicu trgovca.

Personalizovani formular

Ova vrsta formulara je u potpunosti prilagođena dizajnu web trgovine jer se nalazi unutar njega, te korisnik ostaje u istom okruženju. Preporučeno zbog najboljeg korisničkog iskustva i smanjene stope napuštanja košarice!

Android i iOS SDK-ovi

Zahvaljujući našim gotovim rješenjima, integracija našeg formulara za plaćanje u mobilne aplikacije je brza i jednostavna.

Integracijama do lakšeg i bržeg korištenja

Monrijev sistem online plaćanja je već povezan sa vodećim sistemima hotelskih rezervacija (sistemi rezervacija i upravljanja kanalima), a nudimo i plug-in za plug&play integraciju za najpoznatije platforme za web trgovine.

 

 

Pored toga, nudimo i integracije za dostavne službe (plaćanje karticom prilikom dostave).

Brzo i jednostavno do online plaćanja uz Monri

1

Izaberite banku akceptanta kartica (ili više njih). Monri će Vas rado posavjetovati i pomoći oko potrebne dokumentacije.

2

Integrišite sistem i testirajte funkcionalnosti bez dodatnih troškova. Sve se odvija brzo i jednostavno uz pomoć našeg stručnog tima.

3

Potpišite ugovor s Monrijem i odabranim akceptantom plaćanja (ili više njih).

4

Spremni ste za prihvatanje platnih transakcija u vašoj web trgovini!

Opcije naplate prema
akceptantima plaćanja

  • Mogućnost obročne otplate za gotovo sve kartice na tržištu BiH
  • Obrađujemo plaćanja putem više akceptanata i više valuta
  • Monrijevi paketi cijena za online plaćanja su modularni i fleksibilni

Minimalna mjesečna naknada iznosi 50 KM ili 0,5 % po transakciji

  • Svi članovi E-commerce Asocijacije u Bosni i Hercegovini dobijaju 6 mjeseci gratis korištenja usluge.
Kontaktirajte nas
Online plaćanja by Monri:

Integracija web trgovine sa internetskim Gateway sistemom plaćanja

0 KM

Naknada za korištenje sistema

0 KM

Provizija po transakciji

0,50% po naplaćenoj transakciji

Podržane sve kartice

Kreditne, debitne, business, charge, shopping

Prilagođavanje autorizacijske stranice dizajnu vaše web trgovine

Da

Plaćanje karticama izdatih van BiH

Da

Minimalna mjesečna naknada

50 KM

*za standardnu uslugu povezivanja s online prodajnim mjestom

Često postavljana pitanja

S kojim sistemima su povezana Monrijeva rješenja za online plaćanja?

Monrijev sistem online plaćanja je već povezan sa vodećim sistemima za hotelske rezervacije i upravljanje kanalima (booking i channel manager sistemi), kao što su PHOBS, Rentilo, Direct booker, EZ Booker i Nakumo, što omogućava jednostavan i brz početak rada bez procesa integracije.

Plug & Play integracija sa platformama za web trgovine putem dodataka: Shopware, Magento, Woocommerce/WordPress, Pretashop, Opencart.

Koji su preduslovi za korištenje sistema Monri Payment Gateway?

Za implementaciju standardne online naplate potrebno je imati web trgovinu ili aplikaciju. Ako nemate web trgovinu i ne planirate je razvijati, a želite svojim kupcima ponuditi mogućnost plaćanja karticom online, imamo i takva rješenja za vas.
Molimo vas da nam se javite preko formulara za kontakt kako bi vas naši prodajni predstavnici kontaktirali i dali vam ponudu i potrebne formulare za korištenje naše usluge. Napominjemo da je potrebno popuniti i formulare banaka koje ste odabrali za prihvatanje kartica, a koje šaljete direktno banci.
Kad su svi dokumenti spremni, počinjemo sa implementacijom formulara za plaćanje, koje nakon toga testiramo i pregledavamo stranice, nakon čega ste spremni za rad.

Koja je cijena usluge?

Minimalna mjesečna naknada iznosi 50,00 KM. Za mjesečni promet preko 10.000,00 KM, fiksna naknada prestaje da se zaračunava i računa se naknada po transakciji u iznosu od 0,5 % po transakciji.

Koliko dugo vrijedi usluga i kako je mogu otkazati?

Usluga vrijedi godinu dana od datuma aktivacije i ugovara se na neodređeno vrijeme. Po isteku godine dana, usluga se automatski produžava.

U kojem roku ću dobiti potrebne podatke za aktivaciju usluge?

Sve što je potrebno za povezivanje sa Monri rješenjima za online plaćanja, kao i formulare za akceptne banke, dostavljamo vam nakon popunjavanja online zahtjeva, u zavisnosti od odabranih usluga.

Moram li ja ići u banku ili to vi radite?

Monri dostavlja vaš zahtjev banci, a na osnovu primljenih formulara banka vas kontaktira sa prijedlogom ugovora i sa vama dogovara uslove i opcije (provizije po karticama, plaćanje na rate, rok uplate na račun…).

Ko vrši uplatu na moj račun?

Banka sa kojom ste ugovorili primanje online plaćanja vrši uplatu na vaš račun. Naglašavamo da Monri Payments ne vrši plaćanja i nema uvid kada će vam sredstva sjesti na račun. Ovi uslovi su strogo definisani sa bankom.

Može li jedan račun vrijediti za više trgovina ako se radi o istom trgovcu?

Ne. Jedna domena znači jedno prodajno mjesto; u skladu sa navedenim, jedan račun znači jedno prodajno mjesto. Ovo nije samo naša odredba, već i odredba kartičnih institucija jer se prilikom registracije kod Mastercarda i Vise na globalnom nivou prijavljuje web adresa prodajnog mjesta i dostavljaju parametri za aktivaciju za to prodajno mjesto.
Ako za aktivirane parametre počnu stizati zahtjevi za plaćanje s više web adresa, 3D secure će ih odbiti tokom autentifikacije plaćanja jer dolaze s neprijavljene web adrese.
Ako jedna firma ima više web trgovina, potrebno je napraviti prijavu i ugovaranje za svaku web trgovinu pojedinačno. Izuzetak je ako se radi o poddomenama; jedino je u tom slučaju moguće koristiti jedan ShopID za svaku poddomenu (max. 5).